Патнички гуми – Green Line

Patnicki MTT

MTT

Авто гумите INSA MTT нудат долг век на траење на газечкиот слој, со намалена бучава и се совршени за возење по суви и влажни патипта. Со гумите INSA MTT се избегнува ефектот на аквапланинг (хидропланинг).

Авто гуми MTT и аквапланинг

Аквапланинг (хидропланинг е ефектот кој се појавува кога возилото со својата тежина не може да ја истисне водата на патот под гумите. Тенкиот слон на вода кој останува помеѓу авто гумите и подлогата (патот) предизвикува лизгање на возилото. При критична брзина, обично помеѓу 55-90km/h возилото губи контакт со подлогата и доаѓа во опасност, да излета од патот…

INSA MTT авто гумите даваат високо ниво на управливост во моментите на најопасните маневри и максимална удобност при возењето.

Patnicki E3T

E3T

Авто гумите E3T поради својот специјален дизајн, имаат најдобра прифатливост на влажните патишта, голема издржливост и заштеда на гориво. Сето тоа ја подобрува контролата, односно управливоста и го зголемува задоволството на возењето.

Авто гумите E3T гарантираат:

  • безбедно возење во текот на сите четири годишни времиња,
  • подобрен комфорт,
  • значајна намаленост на нивото на бочност како и
  • заштеда на гориво.

Авто гумите E3T исто така поседуваат идеални карактеристики за возачи кои бараат квалитет, безбедност и километража.

Patnicki GreenLine

GreenLine

Авто гумите GreenLine се последна генерација на прифил кој обезбедува најголема безбедност и удобно возење.

Авто гумите GreenLine се одликуваат со:

  • долг век на траење,
  • добар однос квалитет/цена.

Авто гумите GreenLine на возачите им гарантираат одлична подвижност во градски услови си што на тој начин го зголемуваат задоволството во возењето. Нудиме нови и половни гуми за вашето возило по најповолна цена. Skopje, Makedonija, Kumanovo, Veles, Kicevo, Tetovo, Gostivar, Ohrid, Bitola, Prilep, Struga, Debar. Novi gumi po cena na polovni INSA TURBO…

Patnicki NaturePro

NaturePro

Авто гумите NATUREPRO спаѓаат во класата на премиум гуми. Развиени по терк на линијата Ecoline (EcoSaver, EcoEvolution и EcoDrive). Авто гумите NaturePro гарантираат добар баланс и перформанси.

Нагазниот слој на авто гумите NaturePro е дизајниран:

  • за тивко и удобно возење
  • за рамномерно трошење на гумите
  • за добри и сигурни перформанси по влажен пат

“Multiple edge” системот, односно систем со повеќе рабови, ја намалуваат можноста за трошење и бучност, затоа што ја зголемува моќта на влечење во текот на сите годишни времиња…

 

Напомена: INSA TURBO авто гумите ги поседуваат сите потребни хомологации кои ги бара ЕУ. На секоја гума постои датум на производство (DOT) како и индекс за брзина. Гаранцијата на INSA TURBO авто гумите изнесува 2 години.