Pirineos

Zimski Gumi Pirineos

INSA TURBO зимските гуми се призведуваат со примена на последната технологија во процесот на производство на гумите со топол протект. Сите материјали се исклучиво ECO FRIENDLY и не штетат на нашето опкружување. Исто така секоја гуме се тестира посебно пред да се стави во промет. Зимските гуми PIRINEOS се препорачуваат за еколошко и безбедно возење во текот на цела зима. Поради користењето на последната технологија и најсовремените материјали во процесот на производство, зимските гуми PIRINEOS имаат одлични перформанси, стабилност и држење на снег, мраз и дожд…

Зимските гуми Pirineos поседуваат:

  • Оптимизирани делови на газечкиот слој: внатрешниот дел обезбедува одлично прилепување на снег, додека надворешниот дел обезбедува одлично прилепување на суво
  • Одлична отпорност на аквапланинг поради длабочината на шарките и асиметричноста на профилот кои помагаат во дисперзијата на водата
  • Добро држење и одлична придвижност во зимски услови (снег, мраз, дожд, ветар)
  • Комбинација помеѓу перформанси за брзина и комфорт
  • Ниско ниво на бучност во тек на возењето
  • Мал отпор при триење што обезбедува економичност и голем број на изминати километри

Напомена: INSA TURBO авто гумите ги поседуваат сите потребни хомологации кои ги бара ЕУ. На секоја гума постои датум на производство (DOT) како и индекс за брзина. Гаранцијата на INSA TURBO авто гумите изнесува 2 години. Avto Gumi

Leave a comment