Гуми

Insa Turbo

АВТО ГУМИ INSA TURBO

Сега кога се на вашиот автомобил функционира како што треба потребно е да се инвестира во безбедност и удобност. Главната алка која ги спојува двете се авто гумите, односно пневматици. Материјалите од кои се изработени, правилно искористени и избрани на димензии, даваат безбедност на секој возач.

 • Подобра контрола со подлогата
 • Помали трати при кочење
 • ПОГОЛЕМА БЕЗБЕДНОСТ НА ПАТОТ!
 • Полесно и потивко возење
 • Продолжен животен век на трапот и амортизерите
 • ПОМАЛА ПОТРОШУВАЧКА НА ГОРИВО!

Многу е важно да се користат летните гуми во лето, а зимските гуми во зима. Летните и зимските авто гуми се изработени и тестирани во различни услови и се наменети за различни годишни времиња. Доколку гумите се користат во погрешно време, однсно погрешни гуми за некое годишно време, нивниот век на траење драстчно се намалува, доаѓа до пропаѓање на материјалот од кој се изработени, лош контакт со подлогата, загрозена безбеднос на патниците, поголема потрошувачка на гориво, побрзо пропаѓање на траповите…

За да се ова биде испочитувано, секој возач би требало да купи мнимум два комплети на авто гуми, летни и зимски, и да ги менува како што се менуваат годишните времиња. За ашите услови ове е доста скапа инвестиција.

Поради таа причина вработените во нашата фирма започнаа потрага по решение. Целта на потрагата беше да се пронајдат добри и квалитетни авто гуми кои ќе ги задоволат сите потреби на возачите и обезбедат сигурно и безбедно возење, сето тоа по цена прифатлива за сечиј џеб.

После долготрајните истраѓувања и многубројните состаноци со различни производители на гуми, нашата фирм потпиша договор со шпанската компанија INSA TURBO – PROTEKT. Овие гуми ги поседуваат сите потребни хомологации и сертификати за безбедност и екологија. Ги задоволуваат сите потреби на возачот и гарантираат сигурност, удобност и економичност. Исто така материјалите кои се користени за произведување на овие гуми потполно се ECO FRIENDLY (еколошки прифатливи)

INSA TURNO ги нуди следниве типови на гуми:

 • Авто гуми
 • Зимски гуми
 • Гуми за “off road”
 • Гуми за возила со 4×4 погон
 • Теретни гуми (камионски гуми)
 • Полутеретни гуми (камионски гуми)

Evtini Gumi