OMVL – Редуктор

Електронски ТНГ редуктор R90/E

R90

R90 е редукторот / испарувачот за притисок дизајниран и креиран од OMVL за ТНГ конвертирачки системи за мотори на бензин како основно гориво. Може да биде инсталирано на сите мотори од 500 до 6000 кубни метри зафатнина. Има високо сензитивен пилот-систем(прекинувач) кој го контролира главниот проток за гас, реагирајќи со огромна брзина и прецизност според побарувањата на моторот. Тоа е моќна замена на топлина која овозможува правилно функционирање на моторот дури и во окружувања на ниски температури. Одобрено е според сегашните Регулативи за безбедност UNI/ECE 67R-01.

 Плински Систем

R90 главни спецификации

 • Прикладен за мотори со зафатнина од 0.5 литри до 6 литри
 • Моќен и многу ефикасен при размена на топлина
 • Серво-асистирачки регулатор за притисок кој гарантира правилно динамично однесување и одлични перформанси во возење при секакви услови на работа
 • Двоен излез за гас за мотори со висока моќ (доаѓа со приклучоци за употреба со еден излез)
 • Прекинувачки соленоиден вентил го запира гасот кој сеуште е контаминиран во редукторот кога моторот       е изгасен
 • Бај-пас регистар за да се избегне нагло гасење на моторот кога се става во неутрална брзина (лер), или кога автомобилот нагло прикочува или завртува
 • Достапна верзија за мотори со висока моќност

 

 

R90 Течен Нафтен Гас (ТНГ) Редуктор на Притисок

 • R90 е редуктор / испарувач на притисок креиран од страна на OMVL за да ги задоволи потребите кај возилата со бензински мотор со директно вбризгување на горивото (инџекшн) при вградување на ТНГ(исто познат како пропан) како и за возилата со добри перформанси но со мотор цо карбуратот.
 • Благодарејќи на моќната замена на топлина, R90 обезбедува комплетно испарување на ТНГ – со цел да гарантира правилно и динамичо однесување на моторот, дури н во екстремно ладни услови – и го редуцира притисокот се го крајнот вентил, одрѓувајќи го константно во секакви работни услови.
 • R90 редукторот е опремен со осетливо патентиран пилот-систем (прекинувач), кој го регулира главниот проток на гас и реагира со огромна брзина и прецизност според сите побарувања на маторот.
 • Редукторот има бај-пас регистар се со цел да се избегне нагло гасење на моторот кога се става автомобилот во неутрална брзина (лер) или кога автомобилот нагло прикочува или врти.
 • R90 е моќен редуктор, прикладен за автомобили со мотори со висока моќ (зафатнина од 500 до 6000 кубни метри) безбеден и при секакви работни узлови и гарантира одлични перформанси во сите услови на комфорт и возни состојби.
 • Докажан според Безбеднсните Регулативи за гас системи (UN/ECE 110R- 01), R90 ги одржува емисиите ниско под границите поставени од ЕУРО стандардите (ЕУРО4).

 

CPR-LPG ТНГ Редуктор

 • ,,Multiflow“ систем за размена на температура со единечна фаза
 • Висок проток на гас: до 30 kg/h LPG
 • Интегриран вентил за исклучвање
 • Интегриран филтер за гас во течна агрегатна состојба
 • Интегриран сензор за температура на разладна течност
 • Намалена големина
 • Намалена тежина за повеќе од 30%

CPR-LPG редукторот е последна генерација на редуктори кои ги произведува OMVL и нуди врвни перформанси за моторите на возилата со помала моќност. Еден редуктор може да испорача доволно гас до дизните за моторите кои имаад до 120kw моќност. Но ленсата комбинација на два или повеќе вакви редуктори за мотори со поголема моќност го прават овој редуктор погоден за користење кај секој тип на возило.