OMVL by Westport

OMVL18OMVL е водечка фирма на пазарот за конвертирање возила на алтернативни горива. Дизајнира и произведува комплетни системи за конвертирање возила на ТНГ гориво и КЗГ гориво.

Формирана е во 1980 година во Аргелато во близина на Болоња, подоцна откупена од Jupiter Engines Inc. во 2010 година. Jupiter, производител на комплетни системи за конвертирање на гас, е во комплетна сопственост и претставува подружница за развивање на системи за конвертирање на мотори на гас за Westport Innovations Inc. Главното седиште се наоѓа во Ванкувер, Канада, но има и локации за продажба и инжинерска поддршка во Северна Америка, Европа и азија

OMVL производствените погони се со база во Пернумиа, Италија додека комерцијалните ограноци или фабриките за производство се лоцирани во  Аргентина.

OMVL како бренд кој опстојува и со своите високо квалитетни производи се докажа на светскиот пазар ја стекна довербата и успеа да постане дел од водечкита,на светско ниво, команија Westport. Поддржани од овој високореномиран бренд на своите конкуренти им зададоа огромна и тешко достиглива цел.

Електронски ТНГ редуктор R90/E
R90 е редукторот / испарувачот за притисок дизајниран и креиран од OMVL за ТНГ конвертирачки системи за мотори на бензин како основно гориво. Може да биде инсталирано на сите мотори од 500 до 6000 кубни метри зафатнина. Има високо сензитивен пилот-систем(прекинувач)  кој го контролира главниот проток за гас, реагирајќи со огромна брзина и прецизност според побарувањата на моторот. Тоа е моќна замена на топлина која овозможува правилно функционирање на моторот дури и во окружувања на ниски температури. Одобрено е според сегашните Регулативи за безбедност UNI/ECE 67R-01.

R90 главни спецификации

 • Прикладен за мотори со зафатнина од 0.5 литри до 6 литри
 • Моќен и многу ефикасен при размена на топлина
 • Серво-асистирачки регулатор за притисок кој гарантира правилно динамично однесување и одлични перформанси во возење при секакви услови на работа
 • Двоен излез за гас за мотори со висока моќ (доаѓа со приклучоци за употреба со еден излез)
 • Прекинувачки соленоиден вентил го запира гасот кој сеуште е контаминиран во редукторот кога моторот  е изгасен
 • Бај-пас регистар за да се избегне нагло гасење на моторот кога се става во неутрална брзина (лер), или кога автомобилот нагло прикочува или завртува
 • Достапна верзија за мотори со висока моќност

R90 Течен Нафтен Гас (ТНГ) Редуктор на Притисок

R90

 • R90 е редуктор / испарувач на притисок креиран од страна на OMVL за да ги задоволи потребите кај возилата со бензински мотор со директно вбризгување на горивото (инџекшн) при вградување на ТНГ(исто познат како пропан) како и за возилата со добри перформанси но со мотор цо карбуратот.
 • Благодарејќи на моќната замена на топлина, R90 обезбедува комплетно испарување на ТНГ – со цел да гарантира правилно и динамичо однесување на моторот, дури н во екстремно ладни услови – и го редуцира притисокот се го крајнот вентил, одрѓувајќи го константно во секакви работни услови.
 • R90 редукторот е опремен со осетливо патентиран пилот-систем (прекинувач), кој го регулира главниот проток на гас и реагира со огромна брзина и прецизност според сите побарувања на маторот.
 • Редукторот има бај-пас регистар се со цел да се избегне нагло гасење на моторот кога се става автомобилот во неутрална брзина (лер) или кога автомобилот нагло прикочува или врти.
 • R90 е моќен редуктор, прикладен за автомобили со мотори со висока моќ (зафатнина од 500 до 6000 кубни метри) безбеден и при секакви работни узлови и гарантира одлични перформанси во сите услови на комфорт и возни состојби.
 • Докажан според Безбеднсните Регулативи за гас системи (UN/ECE 110R- 01), R90 ги одржува емисиите ниско под границите поставени од ЕУРО стандардите (ЕУРО4).

Dream XXI N - D Injection Unit

Вбризгувачката единица (Инјекторот) обезбедува да се испрати правата количина на гас во граната до доводните вентили. Електричните инџектори се отвараат во координирани секвенцирани временски периоди со цел вбризгувањето да одговара на циклусите на палењата на моторот.

OMVL by Westport