LPGTECH

LOGO lpgtech copyPlinski Ured

Во изминативе неколку години компанијата LPGTECH се стекна со искуство во областа изработка на компоненти и инсталција на автогасни системи, започнувајќи со вакумски системи, преку серијата системи со секвенционално вбризгување, заклучно со системи за директно вбризгување на гориво. Резултат од напорната и квалитетна работа се брендовите на прозиводи кои се широко профатени низ целиот свет.

Двигателот на ова компанија е Krzysztof Łapiński, инжинер со импрезивно резиме:

 • 2013 – мометално Претседател, акционер – LPGTECH Sp. z o.o.
 • 2012 – 2013 Подпредсетадел на оделот за инжинерство, акционер – LPGTECH Sp. z o.o.
 • 2011 – 2012 Предсетаел, акционер – LPGTECH Sp. z o.o.
 • 2009 – 2010 KAEL Krzysztof Łapiński (самозапослен)
  • Дизајнер на контролните единици: TECH 104, 114, 204, 214, 304, 314, 316, 318, 504, 514, 518, вбризгувачи (инјектори), испарувач (редуктор) LPG – CNG.
 • 2007 – 2009 Подпреседател на оделот за инжинерство, акционер – AC S.A.
 • 2003 – 2007 Конструктор, шеф на оделот за конструкција, член на управен одбор, акционер – AC Biuro Handlu Zagranicznego Sp. z o.o.
  • Основен двигател на проектите – STAG2-W, STAG2-G, STAG-Lplus, STAG-E, STAG-XL, STAG-50, STAG-100, STAG-150, STAG-200, STAG-300, STAG-4, WPG, WPGH.
 • 1983 – 2003 KA–Electronic (самозапослен)
  • Сектор за дизајн и производство на PAL декодери, далечински управувачи, позиционери, сателитски приемници.

Во не така далечно минато владееше мислење дека технологијата го достигна својот максимум во областа на производство на авто ТНГ опрема. Со усовршувањето на LPGTECH тој мит е минато бидејќи дојде времето кога во светот на автомобилската ТНГ опрема се нуди комплетна опрема која вклучува нови идеји и технологија со изненадувачка
едноставност и ефикасност.

Во процесот на создавање и производство на LPGTECH се става акцент на проектирање системи од компоненти во распон од екелтроника која подржаува патентиран и заштитен софтвер специјално проектиран за системи со директно вбризгување. Распонот се завршува со испарувачи од последната генерација.

Системите за алтернативни горива од производната линија на LPGTECH подеднакво добро функционираат и на Плин и на Метан што е всушност главна и значајна причина за се поголемата популарност во светот на автомобилската технологија. Благодарение на сопствените лабаратории за развој во областа на електрониката и механиката оваа компанија е во состојба со голема брзина своите производи да ги прилагоди на било кој нов модел возило.

L copy

– Оргинални решенија на електронски системи со едноставна технички параметри кои се тестирани и одобрени после екстремни и долготрајни тестови
– Екстремно сфистициран софтвер кој беспрекорно функционира на сите топови бензиски мотори од последната генерација
– Иновативнки контролни системи за вбризгување ТНГ кои заштедуваат гориво
– Механички и електромеханички системи, технички напредни кои позитивно ги изненадуваат и врвните експерти од оваа област
– Патентирани решенија за беспрекорна и долговечна функционалност на инсталацијата за ТНГ и пропратните компоненти.

Представуваат главни предности на системите за ТНГ од производната линија на LPGTECH.

LOGO lpgtech 300

Срецето на секој систем за конверзија на ТНГ е  контролната единица (ECU). Технологијата користена за производство на контролорите од нашата производна линија е базирана на висок капацитет на микропроцесорот, високо напредна технологија со разбирлива функционалност и технолошки најнапредни решенија.

При дизајнирање и изработка на контролните единици прв и основен услов беше безбедноста што резултираше со до сега недостапни фукнции: превенција при преоптеретување и престанок на доток на електрична енергија. LPGTECH контролните едници гарантираат исклучителни перворманси на вашиот автомобил.

Софтверот за подесување на контролната единица е мозокот на целата фунционалност. LPGTECH контролните единици користат софтвер кој постојано се надоградува и усовршува врз основа на развивањето на автомобилската индустрија. Благодарение на софтверот LPGTECH контролните едници целосно автоматски спроведуваат калибрација во секој режим на работа на моторот на возилото како и оптимална адаптација на тајмингот и количеството на инјектирано гориво. Покрај автоматското подесување на потребните функции постои можност за лесна рачна корекција од страна на овластено лице, иако Ве уверуваме дека тоа не е потребно бидејќи софтверот сам му го доставува она што му е потребно на возилото врз основа на податоците кои возилото ги сигнализира при користење на бензин како гориво.

Препознативо и заштитна карактеристика кај LPGTECH контролните едници е авто-корекцијата. Системот постојано ги ЌнадгледуваЌ вбризгувачите (инјекторите) за гас  и доколку е потребно, независко колку пати, врши корекција на вбризгувањето на ТНГ во реално време врз основа на податоците од вбризгувањето на бензин што уверува дека Вашиот автомобил при користење на ТНГ ќе Ви ги презентира своите оптимални перформанси.

Гаранција на системите од брендот LPGTECH  изнесува 7 години или  150.000 изминати километри

Plinski Ured