LOVATO GAS SpA

ugradnja plina

Ottorino Lovato во Виченца во 1958 година ја оформи Officine Lovato и од самиот почеток беше центар за иновации и експериментирање. Сливот помеѓу минатото и иднината дојде набргу потоа, со дизајнот и создавањето на првиот мултивентил за ТНГ систем кој континуирано се ажурира и сега се користи во целиот свет. На патентот на создавање на технолошкото и културно наследство продолжува и до денес, благодарение на наследниците, децата на Оторино Ловато.

Ловато дигна технолошки предизвик на постојана еволуција на мотори и нови еколошки потреби и сега нуди полн спектар на системи и компоненти за конвертирање на возила да користат ТНГ и метан како погонско гориво, во согласност со најновите законодавства на загадувачките емисии. Развивањето на ТНГ технологијата за да се постигне целосно задоволството на клиентите и да се подобри квалитетот на животната средина се целите кои тимот на ловато неуморно ги исполнува и на основа на истите разви вештини и технологии кои го направија еден од лидерите во областа на системи за конвертирање на мотори на моторни возила, чамци и други видови на моторот со внатрешно согорување да метан и ТНГ

Officine Lovato која го смени своето име во Ловато ГАС Спа во 2007 година, е многу флексибилна компанија која е секогаш во состојба да одговори на потребите на пазарот и на предизвиците на иновации.

Ловато е концентрирана на две одделени страни, логистика и производство. Истражување и развој, проектирање, производство, продажба, маркетинг и сметки се со седиште во Виченца, додека логистика и диспечерски се со седиште во Падова.

Еден тим со докажани искуство – што е во исто време отворен за соработка доаѓаат од оделот за истражување и се состои од техничари, инженери, дизајнери и тестери. Тие овозможуваат Ловато дизајнира компоненти со кои ќе се подобри ефикасноста на работата на системите а во исто време да се задржи и почитува животната средина, што е неопходно барање денес.

Оделот За истражување и развој е опремен со лабораторија, која е во состојба да ги тестира системите на сите автомобили на пазарот.

Ловато ГАС е сертифицирана со ISO / TS 16949:2002 и е во состојба да ги исполни сите современите потреби на производители на автомобили.

Меѓународниот фокус на Ловато со извоз од над 90% од своето производство доведе до поставување на свои компании во Индија и Бразил за подобро да навлезат овие пазари.

Денес, компанијата има вработено повеќе повеќе од 120 луѓе.

Подетално за Lovato Gas ApA  можете да прочитате на www.lovatogas.com

lovato plinski ured