Brisk PREMIUM

Свеќици ПРЕМИУМ ПЛУС

Нова серија на свеќици за новата генерација мотори

BRISK е единствена фабрика која вложува многу напори и средства во испитување на материјали. Цел на тие испитување е долг век на траење на свеќиците покрај зачувувањето на системот за палење и животната средина.

Поради фактот што голем број на возачи немаат доволно информации кога се работи за свеќиците се случува интервалот на замена на истите да се премине и по неколку пати, што може да доведе до дефекти и проблеми со работата на моторот. Поради таа причина, беше потребно да се направат свеќици кои ќе поминат голем број на километри со мало абење на материјалите.

2011. година, лансирана е потполно нова серија на свеќици, изработени од мешовина на племенити и обични материјали, со век на траење до 100.000km (50.000km на плин).

Комбинацијата од централна и бочна електрода изработени од ИРИДИУМ со јадро од бакар, драстично ја намалува потребата за напон, додека специјалниот размак помеѓу електродите, значајно го потискаат егфектот на асење на пламенот при ладен старт.

Premium 1Резултат на сето тоа е продолжен век на траење на свеќиците и системот за палење, подобрено палење на смешата во комората за согорување и по супериорно искористување на горивото со зголемена снага

Интервал на замена:
макс.  50.000km – ТНГ
макс. 100.000km – бензин

 

 

Свеќици Премиум

Premium 2

Единствени RACING свеќици заштитени со патент

– потполно нов облик на зазор
– поголема снага
– подобро вбризгување
– супериорно искористување на енергијата на горивото

 

Premium LGS/GS

BRISK LGS

Оваа линија на свеќици е настаната после двегодишна кооперација со Lamborghini Motors Marini и спаѓа во групата на свеќички за тркачки автомобили. Четири масивни бочни електроди обезбедуваат брзо отстранување на топлината од активниот дел на свеќицата па дури и во најекстремните услови, пропратно го елиминираат ефектот на “electrode burn off” а кој може да се види кај свеќиците после трка. Специфичниот размак на електродите овозможува екстремно долг површински пробив на искрата во комплетен круг од 360°. Значително поголемата стапка на простирање на пламенот во почетната фаза во комората за согорување овозможува врвно искористување на енергијата на горивото. Брзината на согорување во комбинација со сензорот за детонација (knock sensor) овезбедува зголемена снага на моторот. Размакот на електродите кај BRISK PREMIUM “LGS” е поставен длабоко во комората за согорување.